Andreas Berg A-metodik

Andreas Berg
CHEF TJÄNSTEOMRÅDE MARK & GATA

Tel. 070-229 27 10
Mail: andreas.berg@a-metodik.se

Började på A-metodik januari 2022

Fem snabba

Hemmakväll Utekväll

Skidsemester – Solsemester

PlaneringSpontanitet

Matlåda – Utelunch

Digitala möten – Fysiska möten

Se nästa medarbetare » 

”Det som lockade mig till att börja på A-metodik var att uppleva kontrasten mellan ett stort, globalt bolag och det mindre och lokala konsultföretaget med korta beslutsvägar.”

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?

Dagen börjar med en sovmorgon och en lång frukost, där flertalet koppar kaffe är viktigt. Jag är ingen morgonmänniska, så en lång och seg start är ett måste.

Resten av dagen spenderar jag gärna i solen tillsammans med familjen, antingen på en strand på sommaren eller i en skidbacke på vintern. Sommardagarna spenderas oftast på en strand i Västmark i min frus barndomshem. På stranden tar vi det lugnt, fikar, solar och badar.

På vintern brukar vi åka till Storklinten över dagen. Där slår vi läger vid en eld och turas om att åka skidor med vår son medan den andra passar dottern i pulkabacken och är eldvakt.

Oavsett årstid och aktivitet avrundas en perfekt ledig dag med en god middag tillsammans med familjen.

Har du något favoritresmål?

Bästa resan hittills måste vara vår bröllopsresa till USA, där vi bilade längs med västkusten under tre veckor. Resan gjorde vi tillsammans med vår son som då var två år gammal.

Resan började med att vi flög till San Fransisco, där vi stannande i några nätter. Därefter letade vi oss via Los Angeles ner till San Diego, för att sedan avsluta resan med en vecka på plats i LA.

Det var lite speciellt att göra resan med en tvååring och vi fick planera etapperna lite utifrån hans villkor. Vi brukade sitta på kvällen och planera vilka platser vi skulle besöka dagen efter. Eftersom vi hade med vår son blev det många stopp i mindre städer som man annars bara hade passerat, vilket var roligt att se.

Vi mötte även upp två kompisar och gick på Disney World under Halloweenhelgen tillsammans. Det märktes att amerikanarna tar den högtiden på högsta allvar, för det var väldigt mycket pynt, många utklädda besökare och allt var så där storslaget amerikanskt, vilket var en häftig upplevelse.

Berätta om din roll på A-metodik och hur en arbetsdag kan se ut?

Jag är chef för tjänsteområdet Mark och Gata. Det innefattar att jag bland annat har det övergripande ansvaret för projekt, resursplanering och säljarbete. 

Större delen av min tid består av aktivt arbete i olika uppdrag. Oftast i rollen som uppdragsledare, men det inkluderar även projektering och framställande av olika handlingar.

I rollen som uppdragsledare ansvarar jag bland annat för kommunikationen med beställaren, samordningen med olika teknikområden samt uppföljning av tid och ekonomi och resultat.

En vanlig dag innehåller vanligtvis något projekteringsmöte, resursplanering, stöd vid granskning eller projektering och framtagning av handlingar. Det är ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik.

Vad tycker du kännetecknar A-metodik som företag?

Det som lockade mig till att börja på A-metodik var att uppleva kontrasten mellan ett stort, globalt bolag och det mindre och lokala konsultföretaget med korta beslutsvägar.

Jag upplever att det på A-metodik är prestigelöst, är ett bra samarbete mellan de olika affärsområdena samt att varje medarbetare har en varierande roll. A-metodik är ett mindre företag där vi hjälps åt och löser uppgifterna tillsammans.

Se nästa medarbetare »