Isak Svärd A-metodik

Isak Svärd
MÄTTEKNIKER, PROJEKTÖR

Tel. 070-515 29 50
Mail: isak.svard@a-metodik.se

Började på A-metodik oktober 2014

Fem snabba

Hemmakväll Utekväll

Skidsemester – Solsemester

PlaneringSpontanitet

MatlådaUtelunch

Digitala möten – Fysiska möten

Se nästa medarbetare » 

”Jag tycker att det är roligt och utmanande att arbeta mot en entreprenör, när projekteringen sker i direkt anslutning till pågående arbete.”

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?

Dagen börjar med att vi vaknar upp hyfsat pigga, där hela familjen har sovit bra och framför allt våra två söner som är födda 2016 och 2020.  Vi har ingen tid att passa, utan går upp, fixar frukost och dricker kaffe i lugn och ro.

Det är en vårvinterdag och vi hittar sedan på något tillsammans med familjen, till exempel åker vi skridskor eller pulka i närheten av huset. Till lunch gör vi en eld på gården och grillar en hamburgare eller något annat enkelt.

På kvällen träffar vi gärna några kompisar som har barn i samma ålder och lagar en gemensam middag och tar det lugnt.

Har du något favoritresmål?

Ett favoritresmål för mig är USA, där jag har varit flera gånger. Anledningen till att jag har åkt till USA är att vi var ett kompisgäng som åkte dit tre år i rad för att kolla på hockey. Ett av åren hyrde vi en bil och körde längs med Highway 1, vilket är den väg som följer stora delar av USA:s västkust. Vi startade i San Diego och körde via Los Angeles upp till San Fransisco.

Jag har inget direkt favoritlag i NHL, utan det är roligt att se de bästa spela samt uppleva stämningen på arenorna. Förutom att gå på hockey är USA ett häftigt land att resa i och det finns väldigt mycket att se och göra.

Jag känner mig inte färdig med USA, utan jag hade gärna åkt till södra Texas och Florida tillsammans med familjen.

Berätta om din roll på A-metodik och hur en arbetsdag kan se ut?

Jag har en bred roll på A-metodik. Från början arbetade jag mest som projektör och mättekniker, men med åren har min roll utvecklats mer mot teknikansvarig och uppdragsledare för väg- och markprojekt. I projekten handlar det ofta det om att samordna med övriga teknikområden, föra en dialog med beställaren, vara ett stöd till projektörerna samt hjälpa till vid granskningar.

Det blir fortfarande en hel del väg- och markprojektering, vilket jag tycker är roligt samt att det skapar en bra variation i arbetet.

Jag arbetar både i stora och små projekt med varierande storlek på kunderna, det upplever jag som en av A-metodiks styrkor. Vi kan arbeta direkt mot entreprenörer, kommuner eller myndigheter. Projekten är framför allt lokala, men vi medverkar i projekt över hela Sverige. Jag tycker att det är roligt och utmanande att arbeta mot en entreprenör, när projekteringen sker i direkt anslutning till pågående arbete.

Vad tycker du kännetecknar A-metodik som företag?

A-metodik är ett mindre konsultföretag där vi har en familjär stämning på kontoret. Jag upplever det som att det är lätt att komma in i gruppen och vi arbetar aktivt för att skapa en bra sammanhållning. Det är lätt för alla medarbetare att påverka och komma med förslag på åtgärder eller aktiviteter.

Det finns en anledning till att jag har jobbat här sedan 2014 och det är för att jag trivs väldigt bra och att det aldrig är tråkigt att gå till jobbet.

Vi har en stor variation mellan uppdragen, de kan bestå av allt från en mindre konstgräsplan till större projekt där vi ansvarar för markhandlingarna kopplat till nya bostadsområden. De flesta uppdragen vi har är lokala, vilket skapar en bättre övergripande förståelse.

Se nästa medarbetare »