Johan Sandström A-metodik

Johan Sandström
BYGGLEDARE/DELÄGARE

Tel. 070-699 79 37
Mail: johan.sandstrom@a-metodik.se

Började på A-metodik januari 2022.

Fem snabba

Hemmakväll Utekväll

SkidsemesterSolsemester

PlaneringSpontanitet

Matlåda – Utelunch

Digitala möten – Fysiska möten

Se nästa medarbetare » 

”Helt plötsligt var vi två studenter med ett nytt hus och två barn på fyra och sju år.”

Vad är galnaste du har gjort?

Det var 2015 när jag och min fru valde att köpa hus i Boden och flytta från Niemisel. I samband med flytten började min fru att studera till tandsköterska. Av en slump hittade jag utbildningen Bygg och anläggning på LTU och valde att själv börja studera.

Helt plötsligt var vi två studenter med ett nytt hus och två barn på fyra och sju år. Det var minst sagt stressigt och kämpigt, men framför allt i början. När vi väl landat i de nya förutsättningarna och skapat oss rutiner gick det förvånansvärt bra. Vi anpassade oss efter situationen och tänkte att allt går att lösa.

Jag var 30 år och hade tidigare jobbat som bland annat maskinförare och lastbilschaufför. I klassen var det jag och en till som var äldst, det var lite ovant i början men även det visade sig inte vara något problem.

Redan efter första terminen fick jag kontakt med ett byggföretag och löste både sommarjobb och praktik. Jag blev därefter anställd som arbetsledare/platschef redan innan skolan var klar.

Även sambon fick jobb direkt efter genomförd utbildning och vi lärde oss att man ibland måste våga ta steget och testa något annat för att komma vidare i livet.

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?

Jag är älgjägare och en perfekt ledig dag för mig är en tidig höstmorgon under älgjakten i Niemisel. Jag är född och uppvuxen i Niemisel och jag började att jaga tillsammans med min pappa i tidig ålder, min första älg sköt jag redan som femtonåring.

Om det är bra väder samlas hela familjen vid lunch och lagar mat tillsammans över öppen eld på vårt favoritställe, en klippa med jättefin utsikt.

Vi har en jämthund som heter Texas, han blir ett år under 2022 och är under upplärning nu. Förra hösten var han med och träffade någon skjuten älg så de blir spännande att se hur årets älgjakt kommer gå.

Berätta om din roll på A-metodik och hur en arbetsdag kan se ut?

Jag är delägare och bygg-/projektledare för A-metodik Byggledning AB. I min roll som delägare är jag tillsammans med Niklas Öhman bland annat ansvarig för kundkontakter, det administrativa samt att räkna på anbud.

I rollen som byggledare fungerar jag som beställarens ombud på byggarbetsplatsen. Det kan till exempel innebära att jag följer upp entreprenörens arbeten, vara ett stöd i diskussioner kring ändrings- och tilläggsarbeten samt hålla koll på att tidplanen följs.

För mig är ingen dag den andra lik, det kan vara att sitta framför datorn och räkna på nya anbud eller ute på en byggarbetsplats i Norrbottens län.

Vad tycker du kännetecknar A-metodik som företag?

För kännetecknas A-metodik som ett ungt och ambitiöst företag med mycket driv och högt i tak. Alla medarbetare har en möjlighet att påverka och beslutsvägarna är korta.

A-metodik är ett mindre företag med en hög kompetens, där vi värnar om våra kunder.

Se nästa medarbetare »